Versier uw gevel voor de Cavalcade

Versier uw gevel voor de Cavalcade

Versier uw gevel voor de Cavalcade

Print
Het Koninklijk Verbond der Mechelse Geburenkringen engageert zich mee voor de verkoop van vlaggen voor de Hanswijkcavalcade en de Mechelse Ommegang deze zomer. Mechelaars kunnen er hun gevel mee versieren.
Niet alleen de straten waar de optocht passeert worden bij de bevlagging betrokken, maar heel de stad. “Zo krijgen de tienduizenden bezoekers al bij het binnenkomen een warme verwelkoming”, zegt Jean Aerts van het Koninklijk Verbond. Hij speelt daarmee in op de oproep die stad eerder al lanceerde om gevels feestelijk te versieren.

Dat initiatief neemt de vereniging niet zomaar. “Als Mechelaars mogen we gerust wat meer chauvinistisch. Dit gebeuren mag ons niet onberoerd laten. De Hanswijkcavalcade en Mechelse Ommegang zijn een stukje eigenheid en erfgoed dat we niet verloren mogen laten gaan en dat we moeten koesteren”, stelt Aerts.

In overleg met de stad en het Overlegcomité voor de Cavalcade verkoopt het verbond twee verschillende vlaggen (foto): een met het logo van de Jubelfeesten en eentje met het logo van de Cavalcade zelf. De vlaggen zijn 1,2 meter op 80 centimeter groot, en ze kosten acht euro per stuk.

Vlaggen bestellen, is mogelijk tot eind mei via e-mail kvmg@gmail.com of op de nummers 015-20.54.25 of 015-20.30.58. Vanaf half juli kan u de vlag(gen) op verschillende plaatsen afhalen: het Huis van de Mechelaar (Reuzenstraat 1), de balie van UiT in Mechelen (Hallestraat 2-4-6), het Pastoraal Contact (Kan. De Deckerstraat 48) of de Hanswijkparochie (Hanswijkstraat 71).

SVH

Nu in het nieuws