1000 Kilometer Kom op tegen Kanker zamelt recordbedrag in

1000 Kilometer Kom op tegen Kanker zamelt recordbedrag in

1000 Kilometer Kom op tegen Kanker zamelt recordbedrag in

Print
Mechelen - De vierde editie van de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, die dit jaar van 9 tot en met 12 mei plaatsvindt, heeft tot nu toe al 2.275.000 euro in het laatje gebracht. Annemie Struyf, Jan Hautekiet, Leo Van der Elst en Eva Daeleman trekken de kar voor de vierdaagse die opnieuw Mechelen als uitvalsbasis gekozen heeft.
Maandagmiddag werd in brouwerij Het Anker de vierde editie van de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker voorgesteld. Voor de derde opeenvolgende keer is er een recordaantal inschrijvingen genoteerd. Maar liefst 455 teams zullen donderdag ongeduldig wachten op het startschot. Die massale belangstelling was goed voor een opbrengst van minstens 2.275.000 euro. De opbrengst gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek over weefselsparende behandelingen, die de levenskwaliteit van kankerpatiënten moet verbeteren. Bij dat soort onderzoek is de financiële nood het hoogst, omdat ze niet gesteund wordt door de farmaceutische industrie.

Mechelen fungeert daarbij voor de derde keer op rij als centrum van de actie. Iedere dag vertrekken de deelnemers vanop de Grote Markt om twee etappes van 125 kilometer doorheen het Vlaamse land te peddelen. De middagstops zijn voorzien in Kalmthout, Roeselare, Deinze en Bilzen. Op die plaatsen wordt telkens een erehaag gevormd voor de renners. De gemeente of stad met de langste erehaag wordt op zondag tijdens de slotshow in de bloemetjes gezet door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V).

Ook dit jaar verlenen een aantal bekendheden hun diensten als peter en meter. Net als in 2012 zetten Annemie Struyf, Jan Hautekiet, Leo Van der Elst en Eva Daeleman hun schouders onder het project. "Ik hoop op een goede bezemwagen in geval van nood", lacht Struyf.

NIGE

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio