Automatische bediening Colomabrug defect

Bij de werken aan het centraal station in Mechelen is een stroom- en glasvezelkabel geraakt. Daardoor is de automatische bediening van de Colomabrug momenteel defect.

Op het kanaal Leuven-Dijle was er door werken aan de voeding van de vaart in Leuven van 2 tot en met 5 mei geen scheepvaart. "Daardoor is pas zondagavond vastgesteld dat er een probleem was. Een alternatief is de manuele noodbediening van de brug, maar ook daar heeft zich maandag even een probleem gesteld", zegt woordvoerder Kevin Polfliet van Waterwegen en Zeekanaal.

Door de technische problemen loopt de gemiddelde wachttijd voor een gesloten Colomabrug op tot twaalf minuten. Polfliet: "Normaal is dat zes minuten. Onze technici stellen alles in het werk om de schade te herstellen. Dinsdag wordt een nieuwe kabel getrokken op de bodem van het kanaal. Een duiker zal ons daarbij helpen."

Zonder verder oponthoud moet de automatische bediening van de brug tussen de Hanswijkvaart en de Colomalaan dinsdag of woensdag in de loop van de dag opnieuw werken.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio