Spar haalt gezouten crackers van Everyday uit de rekken

Spar haalt gezouten crackers van Everyday uit de rekken

Spar haalt gezouten crackers van Everyday uit de rekken

Print
Warenhuisketen Spar neemt, in samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), gezouten crackers van het merk Everyday uit de rekken. Het gaat om de crackers in een verpakking van drie maal 100 gram. Reden voor de terugroeping is ontbrekende informatie over de mogelijke aanwezigheid van het allergeen melk (inclusief lactose). Dat meldt Spar maandag.

Volgens het persbericht kan dat allergeen "(allergische) reacties uitlokken bij mensen met koemelkeiwitallergie of lactose-intolerantie. Het product is wel perfect veilig voor consumenten die lactose en melkeiwitten verdragen."

De crackers worden uit voorzorg in alle winkels uit de rekken gehaald. Wie deze crackers gekocht heeft en allergisch is aan melkeiwitten of lactose-intolerant is, wordt verzocht ze niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel van aankoop. Daar krijgen ze het product terugbetaald. Wie na het consumeren van de gezouten crackers een allergische reactie vertoont, wordt aangeraden een dokter te raadplegen. Alle andere producten van het huismerk voldoen wel aan de kwaliteitseisen en kunnen gewoon worden gebruikt.

Voor meer info kunnen consumenten terecht op de klantendienst, op het nummer 02/360.10.40

Foto Photo News

Belga

Nu in het nieuws