Eden Hazard valt in de prijzen op African Awards

Eden Hazard valt in de prijzen op African Awards

Eden Hazard valt in de prijzen op African Awards

Print
Rode Duivel Eden Hazard wordt volgende week maandag tijdens de African Awards in het Casino van Brussel bekroond met de prijs voor beste verdienste.

Deze prijs wordt uitgereikt aan de voetballer die zich in de loop van het jaar heeft onderscheiden door zijn sociale of humanitaire acties. Het culturele evenement 'African Awards' bekroont ook niet-Afrikanen zoals Thomas Vermaelen (2011) en Yves Vanderhaeghe (2007), die belangstelling tonen en hun steun geven aan projecten voor hulp in Afrika. De sterkhouder van Chelsea steunt het project van zijn voormalige Rijsel-ploegmakker Rio Mavuba 'Les Orphelins de Makala'.

De organisatoren van de African Awards hebben hun beslissing meegedeeld aan de speler en zijn manager John Biko, die allebei enthousiast waren over deze erkenning voor Eden Hazard. De winger zal zijn prijs persoonlijk in ontvangst komen nemen. Op de African Awards wordt traditioneel ook de Ebbenhouten Schoen uitgereikt. De genomineerden voor de trofee voor beste Afrikaanse speler of beste speler van Afrikaanse origine in de Pro League zijn Imoh Ezekiel (Standard), Cheikhou Kouyate (Anderlecht), Mbaye Leye (Zulte Waregem), Dieumerci Mbokani (Anderlecht) en Ebrahima Sawanehy Ibou (Oud-Heverlee Leuven). Vorig jaar was de onderscheiding voor Mbokani.

Belga

Foto: AFP

Meer voetbalnieuws