'Week van Groenten en Fruit' vandaag van start

'Week van Groenten en Fruit' vandaag van start

'Week van Groenten en Fruit' vandaag van start

Print
All Day Long, de nationale campagne die de Belgen wil stimuleren om meer groenten en fruit te eten, organiseert van maandag 6 tot en met zondag 12 mei de Week van Groenten en Fruit. Het gaat om een initiatief van de Belgische telers en handelaars, die daarbij steun kregen van Europa.

Kim Gevaert gaf vandaag het startschot voor de actieweek met de voorstelling van het kookboek Groenten en Fruit, da's de klok rond genieten. Dat is eveneens de titel van de campagne, die mikt op het eten van groenten en fruit tijdens de zes traditionele dagmaaltijden. Het ontbijt, het tienuurtje, de lunch, het vieruurtje, het avondmaal en de laatavondsnack kunnen volgens de organisatie gezonder. Vooral de snacks worden onder de aandacht gebracht. Op dat terrein valt er volgens de initiatiefnemers voor groenten en fruit nog heel wat te winnen.

De campagne komt deze week aan bod in een televisieprogramma op de kookzender njam! en op verschillende radiokanalen. Bij supermarktketens en kleinere handelaars staan er bovendien heel wat degustaties, productpromoties en wedstrijden op het programma. Vanaf 15 mei ligt er ook een kookboek in de winkel rond de schier eindeloze mogelijkheden die groenten en fruit kunnen bieden in de keuken. De recepten zijn onder meer van de hand van Peter Goossens, Roger Van Damme en Johan Segers.

Foto Kris Hossey

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws