Buurtbewoners graaien geld mee van marktkramer

Buurtbewoners graaien geld mee van marktkramer

Buurtbewoners graaien geld mee van marktkramer

Print
Schoten - Drie weken geleden nog graaiden de inwoners van Zedelgem het geld mee dat dieven op straat hadden gesmeten na een inbraak. Nu is er opnieuw geld 'gestolen' door buurtbewoners, met name in Schoten. Marktkramer Dirk Staes zag zijn geld op straat belanden nadat de deur van zijn kraam was open gevlogen.

Dirk Staes uit Haasdonk was op de terugweg van de zaterdagmarkt in Schoten. Op de Horstebaan maakten voorbijrijdende automobilisten hem er attent op dat de deur van zijn kraam openstond. "Ik weet nog altijd niet hoe dit kon gebeuren", vertelt de marktkramer aan Het Laatste Nieuws. Vier dozen met dagopbrengsten waren toen al verdwenen.

"Ik ben meteen de drukke baan beginnen af te lopen. Minutenlang. Op zoek naar mijn geld. Zo'n kilometer verder zag ik nog twee dozen liggen, maar ze waren helaas leeg. Van de twee andere was er al helemaal geen spoor meer."

Getuigen zouden gezien hebben hoe een ouder koppel die dag het geld had opgeraapt. De politie is met een onderzoek gestart. De marktkramer zelf hoopt dat de vinders het geld alsnog terug bezorgen.

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio