DVD: The Broken Circle Breakdown  - (***)

DVD: The Broken Circle Breakdown -
(***)

DVD: The Broken Circle Breakdown -
(***)

Print
In eigen land is de bioscoopcarrière van The Broken Circle Breakdown afgelopen, met bijna 400.000 bezoekers op de teller. Over de grenzen loopt het melodrama van Felix Van Groeningen nog steeds als een trein, getuige de pas toegekende awards voor Veerle Baetens en scenaristen Van Groeningen en Carl Joos, ontvangen op het Tribeca Film Festival in New York.
Hoe verdiend die prijzen zijn, kan de Vlaming opnieuw getuigen nu de film ook op dvd en blu-ray uit is. Vergeet de stroop-connotatie die het genre 'melodrama' oproept, en dompel je onder in het verhaal van Elise en Didier, een onwaarschijnlijk koppel dat in dochtertje Maybelle zijn liefde ziet verpersoonlijken. Wanneer Maybelle ziek wordt, vallen levens in duigen en kan zelfs de mooiste bluegrass-muziek geen redding meer brengen.
Knap geregisseerd en met finesse geschreven, blinkt de film toch vooral uit dank zij de treffend levensechte vertolkingen van Veerle Baetens en Johan Heldenbergh. Alleen de boze boodschapperigheid van Heldenberghs uitvallen in de tweede filmhelft, trekt The Broken Circle Breakdown eventjes uit evenwicht. Eventjes maar. Met een making of.

SV
(ons oordeel: ***)

Nu in het nieuws