CD: Overdrive -  Natalia (***)

CD: Overdrive -
Natalia (***)

CD: Overdrive -
Natalia (***)

Print
Natalia liet een pauze van jaren vooraleer ze met haar vijfde album Overdrive kwam. Nu ze zelf aanstormend talent beoordeelt in The Voice, is de tolerantie voor misstapjes kleiner geworden. Dat is hoorbaar op het meest trefzekere album uit haar carrière.
Meer dan ooit schreef Natalia zelf mee aan de songs - ongeveer op de helft staat haar naam. Hier en daar drijft ze echt demonen uit, zoals in de voor haar overleden vader geschreven ballad Alive. Een uitzondering, want het album is grotendeels uptempo, waarbij sommige songs een mix laten horen van rock, funk en disco die ook haar vriendin Anastacia graag bezigt. Elders wordt een hedendaagser geluid gevonden, zoals in Boom, een productiegedreven song die vraagt om remixes en krachtige luidsprekers in hippe clubs.
Vergelijkingen met concurrenten als Jennifer Lopez of Rihanna vallen zelden in het nadeel van de Kempense uit: Natalia doet radicaler haar eigen zin, zingt sterk en accentloos, verzamelt meer goeie songs en drijft minder mee op actuele - en dus vluchtige hypes. Als ze dat soms wél doet, lijkt een brede doorbraak binnen handbereik: de opgefokte dance-cover van Christopher Cross' Ride like the wind is discutabel, maar het is dit soort onderneming dat J.Lo internationaal brokken liet maken met On the floor. Natalia stapt sterk bewapend weer de arena in.

SV
(ons oordeel: ***)

MEEST RECENT