Mechelse metalband wint finale van Red Bull Bedroom Jam

Mechelse metalband wint finale van Red Bull Bedroom Jam

Mechelse metalband wint finale van Red Bull Bedroom Jam

Print
Mechelen - Metalband Hexa Mera heeft de finale van de Red Bull Bedroom Jam gewonnen. De Mechelse groep mag zo deze zomer op het podium van de Graspop Metal Meeting spelen .

Tien getalenteerde bands streden zondag in de Antwerpse Trix in de Red Bull Bedroom Jam finale. Van nervositeit was er weinig sprake, wel veel sfeer, veel fans en optredens van uitstekende kwaliteit in de meest uiteenlopende genres. De Mechelse band Hexa Mera wist de jury te overtuigen met een strakke death metal set en won een podiumplaats op Graspop Metal Meeting, eind juni in Dessel.

"Overdonderd", zei zanger Yannick Schmit. "We beseffen nog niet goed dat we gewonnen hebben, de adrenaline giert nog door ons bloed. Ik denk dat het pas morgen zal doordringen: we staan deze zomer gewoon tussen Slipknot en andere helden op Graspop. Ongelofelijk dat we dit gehaald hebben, vooral omdat het niveau vandaag zo hoog lag."

De Red Bull Bedroom Jam werd zes jaar geleden gelanceerd en groeide in Engeland en Australië uit tot een van de populairste online muziekwedstrijden voor jonge bands.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio