John Arne Riise stopt als Noorse international

John Arne Riise stopt als Noorse international

John Arne Riise stopt als Noorse international

Print
John Arne Riise zet op 32-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als international bij het Noorse elftal. Dat maakte hij maandag bekend.

De linksachter van het Engelse Fulham heeft 110 caps achter zijn naam staan, een record in Noorwegen. In zijn thuisland slaat het nieuws ondertussen in als een bom. De Noren zijn immers in groep E in volle kwalificatiestrijd voor het WK 2014 in Brazilië en Riise is al jarenlang een van de sterkhouders van het team. Na vijf speeldagen staan ze met zeven punten op de vierde plaats, op vier punten van leider Zwitserland.

"Concentreren op club"

Riise haalt zijn leeftijd aan als excuus om het wat kalmer aan te doen. Maar in het verleden uitte hij meermaals kritiek op de Noorse selectie, omdat hij er zich niet geapprecieerd voelde. "Ik ben in de laatste fase van mijn carrière aangekomen en mijn leeftijd zorgt ervoor dat ik een beslissing moet nemen. Ik wil nog vier à vijf jaar in Europa voetballen en heb daarom besloten om me vanaf nu enkel nog op mijn club te concentreren", vertelde de ex-winger van onder meer Liverpool en AS Roma.

Belga
Archieffoto

Meer sportnieuws