Lijst Massart wordt Zele Vlakaf

Print
Zele - De politieke partij van OCMW-voorzitter Freddy Massart wijzigt van naam.
Het wordt Zele Vlakaf.

De Zeelse partij die de naam van haar stichter droeg, zette de naamswijziging al vóór de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 in het logo. Toen de zitjes na de stembusslag verdeeld werden, kondigde Freddy Massart aan binnen vier jaar uit de politiek te stappen. "De naamswijziging van onze partij kadert dan ook volledig binnen mijn voorgenomen plannen", zegt Freddy Massart. "Zele Vlakaf is een partij voor Zele en niets anders dan Zele. We worden niet beïnvloed van bovenuit. Onze accenten blijven op het sociale liggen.

Het is nog niet duidelijk wie over vier jaar het gezicht van de partij zal worden. "De nieuwe legislatuur is pas begonnen", zegt Massart. "De nieuwe krachten krijgen vier jaar de tijd om zich in te werken en dat geeft ons de tijd om ons degelijk op een nieuwe campagne voor te bereiden. Over vier jaar zal er meer duidelijkheid zijn over wie de kar zal trekken."

Gemeenteraadsleden Lydia Nies en Luc Raman zetelen voor Zele Vlakaf in de meerderheid. Raman neemt over drie jaar het schepenambt van Frans D'hollander (Open Vld) over en krijgt dan de verantwoordelijkheid van middenstand, onderwijs en toerisme. Na de pensionering van Massart neemt partijgenoot Tom De Bruyne de scepter over als OCMW-voorzitter.

JoP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio