Veel volk voor theaterwandeling met Zjos Vinckx

Print

Veel volk voor theaterwandeling met Zjos Vinckx

Essen -

De 135 deelnemers aan de VVV theaterwandeling van vrijdagavond weten nu eindelijk wat er zich heeft afgespeeld in en om de Wildertse Duintjes omstreeks 1920.
Tijdens de theaterwandeling, onder leiding van dorpsgids Maria Gommeren, en met in de hoofdrol acteur Zjos Vinckx, werden bizarre figuren opgevoerd zoals rattenvangers, pastoors, bosspaaiers en een wel bijzonder straffe uil.


“Zjos liet ons door zijn verhalen kennis maken met een aantal grensfiguren, hun woorden en hun daden.”, zegt dorpsgids Maria Gommeren. ‘Zjos is een grensgids-verteller die door zijn aanstekelijke manier van vertellen en zijn typische humor onmiddellijk alle aandacht van de groep krijgt. Met een zwans vertelt hij over de grote en kleine dingen des levens, zoals ze door die ‘grensgevallen’ beleefd worden.”

Grenswipper

Er werd stevig doorgewandeld van de ene vertellocatie naar de andere. Na de wandeling wachtte nog een lekker worstje en een ‘Grenswipper’, een streekbiertje, in de schuur van Jef en Rina. Er werd er nog nagekeuveld over de ‘straffe toeren’ die bij de grens horen.

MaTI
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio