Gemeenteraad geeft fiat voor uitbreiding basisschool 't Kofschip

Gemeenteraad geeft fiat voor uitbreiding basisschool 't Kofschip

Gemeenteraad geeft fiat voor uitbreiding basisschool 't Kofschip

Print
Duffel - De gemeenteraad heeft beslist om het DBFM-project voor de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool 't Kofschip aan de Kwakkelenberg verder te zetten.
De werkzaamheden starten in 2014 en zouden tegen september 2016 helemaal klaar moeten zijn.

Bouwen volgens het DBFM-principe betekent dat een vennootschap, in dit geval NV Scholen voor Morgen, het gebouw ontwerpt, bouwt en financiert en gedurende dertig jaar onderhoudt. De gemeenteraad heeft het voorontwerp goedgekeurd, net als het ontwerp van de DBFM-overeenkomst. Die bepaalt dat de gemeente zo'n 68.500 euro per jaar voor het gebruik van het gebouw zal betalen, plus een eenmalige betaling van 107.183 euro. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs betaalt het merendeel van het bouwproject.

Het project behelst niet alleen de uitbreiding van de gemeentelijke basisschool in de Kwakkelenberg, maar ook de bouw van een kinderopvang in de Dr. Jacobsstraat, grenzend aan die school. "Het is nu wachten op een definitief ontwerp dat rekening houdt met onze opmerkingen en met die van de vzw Emmaüs, dat de kinderopvang zal exploiteren", zegt schepen van Onderwijs Ivan Blauwhoff (N-VA).

Chris VAN ROMPAEY
Foto Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio