Babymelkpoeder vooral schaars in Nederlandse Randstad

Babymelkpoeder vooral schaars in Nederlandse Randstad

Babymelkpoeder vooral schaars in Nederlandse Randstad

Print
De schaarste aan babymelkpoeder in Nederland blijkt vooral een probleem in de Randstad, de grootste metropoolregio van onze noorderburen. In de rest van het land is er nog geen sprake van een tekort. Dat meldt Nutricia Nederland.

Het probleem komt voornamelijk voort uit het groot aantal Chinezen in de regio. "De vraag uit China is extreem gestegen, daarom kijken Nederlandse ouders nu soms tegen legen schappen aan", zegt een woordvoerster van Nutricia Nederland. "In België bijvoorbeeld speelt het probleem nog niet. Dat komt misschien doordat de verkoop van babymelkproducten daar via de apotheek gaat." Wereldwijd zouden ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland met het probleem kampen.

De Nederlandse supermarkten voeren vandaag een spoedoverleg dat tot een oplossing moet leiden. De ondernemers willen dat babymelkpoeder via de apotheek verkocht wordt, zoals dat bij ons het geval is. Volgens één van spelen er nog andere zaken mee. "Chinezen staan hier soms voor de deur te wachten tot de voorraden opnieuw worden aangevuld", luidt het. "Maar het zijn niet alleen Chinezen, ook jongeren hebben de handel in melkpoeder ontdekt. Ze kopen het in de supermarkt en verkopen het met flinke winst op eBay."

Foto Ludo Mariën

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws