"Tunnel onder Krijgsbaan is weggesmeten geld"

Tunnel onder Krijgsbaan is weggesmeten geld

"Tunnel onder Krijgsbaan is weggesmeten geld"

Print
Deurne - De nieuwe tunnel aan de luchthaven van Deurne, waarvoor Vlaams minister voor Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) maandag de eerste spadesteek geeft, is volgens oppositiepartij Groen "weggesmeten geld".

De tunnel zal 55 miljoen euro kosten en moet een veiligheidsstrook mogelijk maken die nodig is om aan de internationale veiligheidsnormen te voldoen. Volgens Groen is de Antwerpse luchthaven niet rendabel en zal ze dat ook niet worden.

"Wat ons betreft is dat weggesmeten geld", zegt Groen-voorzitter Wouter Van Besien. "De luchthaven is niet rendabel en dat zal ook zo blijven na deze investering. De luchthaven telt per dag amper 380 passagiers. Dat is het aantal mensen dat straks in een nieuwe Hermelijn-tram kan".

De tunnel maakt deel uit van het plan om de hele Krijgsbaan aan de luchthaven te ondertunnelen, als onderdeel van het plan dat de mobiliteit in Antwerpen moet verbeteren. Maar ook dat is volgens Groen geen goed idee. Volgens de groenen zal dat project de mobiliteitsproblematiek niet oplossen.

Belga

Foto FRBE

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio