Zangeres Halve Neuro brengt solosingle uit

Print
Aanvankelijk was Slongs Dievanongs niet meer dan de sidekick van den Halve, de frontman van de Antwerpse hiphopformatie Halve Neuro. Sinds enkele jaren weet deze band zich in de Scheldestad en omstreken in de kijker te werken met eigenzinnige versies van befaamde hiphopnummers. Meest bekend is Fritkot, hun Antwerpse invulling van Candy Shop van 50 Cent.

Maar stilaan treedt Slongske prominenter voor het voetlicht. In het najaar was ze al te zien in het Eén-programma In de mix. Niet alleen maakte ze een eigen versie van Nicole en Hugo's Goeiemorgen morgen. Op en naast het scherm verbroederde ze ook met het muzikale stel. Een ontmoeting die haar sporen naliet in Lacht nor mij, de solosingle die ze nu bij Sony Music lanceert.

Ontdooid

Geen platvloersheid, geen marginaliteit deze keer. 'Lacht nor mij, ik lacht trug nor a', zingt de anders immer vuilgebekte Slongs braafjes. "Ik weet niet hoe ze het deden, maar Nicole en Hugo hebben me ontdooid. Ik heb een melige kant van mezelf ontdekt waarmee ik nu naar buiten wil komen.", zegt de pittige Antwerpse hiphopster, die zelf de tekst schreef. "Och, ik ben gewoon een beetje schizofreen."

Hans Francken, producer en bandleider van The Voice, nam het muzikale luik van Lacht nor mij voor zijn rekening. De twee werkten eerder samen aan Goeiemorgend, goeiendag, Slongs' versie van de hit van Nicole en Hugo.

Of ze daarmee Halve Neuro achter zich laat? "Helemaal niet. Wij zijn een zootje ongeregeld, waarbij elk van ons nu en dan een eigen ingeving volgt. Dat is geen probleem. Alles kan, alles mag. Wij gaan ook nooit zonder elkaar op het podium kruipen. Den Halve & de Zologie, dat blijft."

Of de Antwerpse van plan is om nog meer solosingles te droppen? "Er wordt aan meer nieuw materiaal gewerkt. Of dat solo dat wel in samenwerking met Halve Neuro is, daar kan ik voorlopig nog niks over kwijt", zegt Slongs Dievanongs nog.

RUAE

'Lacht nor mij' van Slongs Dievanongs is te koop op iTunes. De videoclip vind je op YouTube. Francken, produceren goeimorgenFoto Dirk Kerstens

Nu in het nieuws