Franstalige partijen openen debat over treinongeval Wetteren

Franstalige partijen openen debat over treinongeval Wetteren

Franstalige partijen openen debat over treinongeval Wetteren

Print
Het ongeval in Wetteren lokt ook aan Franstalige kant heel wat reacties uit. De partijen Ecolo, MR en PS vragen dat het parlement een debat houdt over de gebeurtenissen van afgelopen weekend. Vooral het vervoer van gevaarlijke stoffen per spoor zal ter sprake komen.

Ecolo en PS vinden dat de bijzondere commissie Spoorveiligheid bijeengeroepen moet worden. MR-Kamerlid François Bellot vraagt zich af of er lessen getrokken zijn uit het ongeval vorig jaar in Godinne, waar twee treinen met gevaarlijke chemische producten botsten. De politicus wil een speciale dienst invoeren die bij uitzonderlijke ongevallen snel ter plaatse is. Frankrijk voerde eerder al een soortgelijke dienst in.

Linda Musin (PS) vraagt dan weer uitleg aan de regering en wil vooral minister voor Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS), minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) en staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (cdH) aan de tand voelen. Ook zij vraagt zich af waarom de hulpdiensten zo laat arriveerden.

Foto Belga

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws