Lichaam oudste Tsarnaev-broer vindt geen rustplaats

Lichaam oudste Tsarnaev-broer vindt geen rustplaats

Lichaam oudste Tsarnaev-broer vindt geen rustplaats

Print
Het lichaam van de oudste, overleden Tsarnaev-broer lijkt nergens welkom. De weduwe van Tamerlan Tsarnaev wil het lichaam van de neergeschoten terrorist niet komen ophalen, begraafplaatsen weigeren een plek en ook uitvaartscentra willen hem niet.

Begrafenisondernemer Peter Stefan uit Worcester komt zo in een lastig parket te zitten. Hij belt vergeefs het land rond om het lijk een laatste rustplaats te kunnen geven. Tamerlan Tsarnaev kwam om het leven tijdens de klopjacht van 19 april. "Zij willen er niets mee te maken hebben", getuigt Stefan.

Oom drong aan

"Mijn eerste reactie was: waarom moet ik dit weer hebben?" Uiteindelijk nam hij het lijk toch aan, op aandringen van Roeslan Tsarni, een oom van Tamerlan. "Iedereen verdient een begrafenis. Het doet er niet toe wie het is." Stefan heeft ook ervaring met islamitische begrafenissen.

Afgelopen vrijdag werd het lijk van de Bostonterrorist vrijgegeven door de lijkschouwer, maar weduwe Katherine Russell weigerde toen om het te komen ophalen. De oom besloot zich over de zaak te ontfermen, totdat er een definitieve oplossing kwam. Vervolgens werd het lijk per vergissing naar een ander rouwcentrum gebracht, in North Attleborough, Massachusetts. Dat kon rekenen op hevig protest van een groep demonstranten.

MCe
Archieffoto

Nu in het nieuws