Vier muziekverenigingen verbroederen in het Karrenmuseum

Print

Vier muziekverenigingen verbroederen in het Karrenmuseum

Essen - In het kader van de Week van de Amateurkunsten gaven vier verenigingen uit Essen een exclusieve voorstelling op de kiosk in het Karrenmuseum. Deelnemers waren Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden, Harmonie Essentia, De Essener Muzikanten en Koninklijke Accordeonvereniging Hoger Streven.
Op initiatief van Pierre Brouwers, voorzitter van Hoger Streven, verbroederden vier Essense verenigingen. Samen verzorgden zij een muzikale namiddag op de authentieke kiosk in het Karrenmuseum. Op een terras in het park genoten de toeschouwers van de verschillende optredens.

Initiatiefnemer van dit evenement is Pierre Brouwers, bestuurslid van vzw Kobie en voorzitter van accordeonvereniging Hoger Streven. “In oude documenten en archieven ontdekte ik dat onze Essense muziekverenigingen al vanaf de jaren '5o van vorige eeuw regelmatig op jaarbasis bijeenkwamen om samen muziek te maken en te beleven", vertelt Brouwers. "Elk jaar was er in een ander gehucht van onze gemeente een verbroederingsfeest met een optocht en een concert per vereniging. De verenigingen destijds waren ‘Verbroedering der Essense Muziekverenigingen’ waren de Verenigde Statievrienden van Essen Statie, de harmonie De Werker van Essen Molenheike, de accordeonvereniging Hoger Streven van Essen Molenheike, de Harmonie Concordia van Essen Centrum, de harmonie Sint Peter van Essen Hoek en de harmonie Vlijt en Volharding van Essen Wildert.”

Ter gelegenheid van de week van de Amateurkunsten heeft vzw Kobie de kans genomen om de draad weer op te nemen met de nu nog actieve muziekverenigingen. "De bedoeling van de ‘verbroedering van de Essense muziekverenigingen’ leunt zeer dicht aan bij het idee van Kom Bijeen In Essen’ (Kobie)", aldus Brouwers. "Daarom werden alle amateurmuzikanten uitgenodigd om het beste van hun kunnen te geven."

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio