Kaaicomité: "Dit én volgend jaar Sinksenfoor op Zuiderdokken"

Kaaicomité: Dit én volgend jaar Sinksenfoor op Zuiderdokken

Kaaicomité: "Dit én volgend jaar Sinksenfoor op Zuiderdokken"

Print
Antwerpen - De in het zogenaamde Kaaicomité verzamelde omwonenden van de Antwerpse Scheldekaaien reageren maandag verheugd op de beslissing om de Sinksenfoor alsnog te laten doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken.

Volgens het buurtcomité komt die beslissing er na overleg met het stadsbestuur, de foorkramers en de omwonenden van de Zuiderdokken. Die laatsten hadden de bal van de verhuis aanvankelijk aan het rollen gebracht door een kort geding aan te spannen en te winnen, maar zouden nu alsnog akkoord gaan om de foor dit jaar én volgend jaar op de traditionele locatie te laten doorgaan.

Het Kaaicomité had de voorbije weken eerst op zijn beurt met een kort geding gedreigd tegen de verhuis van de Sinksenfoor, maar bleef ondanks het uitblijven van een akkoord met de stad rond maatregelen tegen overlast en de erkenning van de eenmaligheid ervan toch kiezen voor verder overleg.

In een persbericht stellen de kaaibewoners dat ze er altijd van overtuigd zijn gebleven "dat overleg de beste piste vormde om tot een oplossing te komen die gunstig is voor alle partijen". Ze danken daarbij ook schepen voor Markten en Foren Ludo Van Campenhout en de bewoners van de Zuiderdokken en diens advocaat. "Een juridisch steekspel, met bijhorende onzekerheid voor alle partijen, kon zo voorkomen worden", klinkt het tot slot.

Een delegatie van het Kaaicomité zal maandagnamiddag ook op het Antwerpse stadhuis aanwezig zijn op de persconferentie rond de nieuwe wending in het dossier.

Lees ook Sinksenfoor toch op de Zuiderdokken

Foto Jan Van der Perre

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio