Vispop verwelkomt hiphoppers

Vispop verwelkomt hiphoppers

Vispop verwelkomt hiphoppers

Print
Mechelen - Mechelse 'urban culture'-talenten krijgen op zaterdag 31 augustus een eigen podium tijdens Vispop. 'Vishop', een spin-off van het gratis stadsfestival, biedt de jonge hiphoppers de kans om hun ding te doen op een zijpodium op de Haverwerf.
Voor wie het nog niet duidelijk was: hiphop leeft in de Dijlestad. Negen Mechelse artiesten werden onlangs genomineerd voor de Vlaamse Rap Awards. Toch heerst er onder de muzikanten zelf onderhuids een gevoel dat hun eigen stad geen oog heeft voor hen. Jarenlang kregen ze nauwelijks de kans om in Mechelen op te treden voor een groot publiek.

De vzw Mechelse Feesten en Vispop bieden de hiphoppers nu een helpende hand: een podium tijdens het gratis stadsfestival in de buurt van de Vismarkt. Die kans willen de jonge talenten met beide handen grijpen. "Het is een superidee. De grondleggers van de Vlaamse hiphop zijn hier begonnen", verklaart rapper Sami Abdou (Biest). "Het wordt dan ook tijd om de Mechelse hiphop op de kaart te zetten."

Kristof Calvo (Groen), voorzitter van vzw Mechelse Feesten en gemeenteraadslid, was op de hoogte van de verzuchtingen van de hiphopgemeenschap en knoopte verkennende gesprekken aan met rappers Baz, Fatty K, Biest en DJ Tumult. "Daaruit is het idee gerijpt om dit jaar een bijzonder project uit te werken: Vishop", zegt Calvo. "Dat doen we niet zomaar: hiphop is een bijzonder populair genre in onze stad."

Om Vishop een duwtje in de rug te geven, stelt vzw Mechelse Feesten een eenmalige extra ondersteuning van 5000 euro ter beschikking. Dat bedrag gaat naar de inrichting van het podium.

NIGE

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio