Eerste skatewedstrijd jeugddienst schot in de roos

Print

Eerste skatewedstrijd jeugddienst schot in de roos

Essen -

De jeugd- en sportdienst van de gemeente organiseerde zaterdag voor de eerste keer een skatetoernooi. Naast het skaten kon ook iedereen die graag graffiti wilde leren spuiten daarvoor terecht in Sportpark Hemelrijk. De middag startte met een gratis skateles voor alle leeftijden.
Aan de skatecontest zelf konden zowel beginners als gevorderden deelnemen.

Gevoel van vrijheid

Onder de skaters bevond zich ook Carlo Van Hassel (36). "Skaten is voor mij het belangrijkste dat er is. Mijn eerste skateboard kreeg ik toen ik vijf jaar was.
Op mijn elfde werd het allemaal serieuzer. Ik nam deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland en werd zelfs gesponsord. Ik gaf ook demonstraties, maar die tijd is nu voorbij. Ik skate nu enkel nog voor het plezier. Het geeft me een gevoel van vrijheid."

Laatstejaarsstudente Roxan Goormachtig (22) coördineerde het geheel in het kader van haar eindproject. “Als laatstejaarsstudent sport- en cultuurmanagement wil ik me specialisten in het management van een sportorganisatie of cultuurorganisatie. Deze stage leent zich er perfect toe. Samen met vzw Bonk zette Roxan haar schouders mee onder het project. Los van muziek houdt Bonk zich ook bezig met alles met jongeren te maken heeft. "We hebben de skaters ingedeeld in twee groepen, boven en onder de veertien jaar. Dankzij de gemeente Essen en onze sponsor Lockwood konden we de winnaar mooie prijzen aanbieden, zoals skateboards en lagers", zegt de organisatie.

De winnaar van de -14-jarigen werd Kay. Opmerkelijk, want Kay (14) skate amper een jaar. "Ik ben pas laat met skaten begonnen, maar nu laat het me niet meer los. Omdat mijn vader in Rotterdam woont, ga ik geregeld oefenen in Skateland.
Het is een van de grootste skateparken van Nederland. Ik ben ook lid van het demo-team."

Graffiti

Naast het skaten kon ook iedereen die graag graffiti wilde leren spuiten terecht voor een workshop in Sportpark Hemelrijk. Later zullen enkele van deze graffitiwerken bevestigd worden aan de skateramp.

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio