Schockproof brengt nieuw soloalbum uit

De Mechelse rapper Shockproof heeft met 'Versterking' zijn twee soloalbum uit. Hij noemt het zelf zijn meest vernieuwende, en tegelijk meest volwassen plaat.

Sven Van Haezendonck

Na muzikale omzwervingen met drummer Lander Gyselinck en jazztrompetist Bart Maris keert Wietse Van Daele alias Shockproof terug naar zijn roots, hiphop. "Jazz heeft me een betere rapper gemaakt", zegt hij. "De gewaagde improvisaties en het eigenzinnige van free jazz kan ik meer dan ooit in mijn teksten kwijt."

Van Daele staat al meer dan tien jaar achter de microfoon. In 2006 werd hij nog Vlaams Freestylekampioen, en bracht hij samen met zijn groep PT Crew drie albums uit. In 2008 ging hij voor het eerst solo met Controverzen. Twee jaar later verzorgde Shockproof mee de vocals bij STUFF, de experimentele band van Lander Gyselinck.

Bij de muzikanten van STUFF haalde hij zijn inspiratie voor het nieuw album. "Ik speel met de links tussen hiphop en andere genres zoals jazz en elektronische muziek. Daar puur ik mijn eigen stijl uit. Ik heb daarvoor versterking gezocht bij ervaren muzikanten die me de weg wijzen in hun genre, gaande van dj Mixmonster tot jazzsaxofonist Andrew Claes."

Jerboa zorgde voor een mix tot een harmonisch geheel.

SVH

Foto Kris Croonenberghs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners