Barça-coach Vilanova opnieuw naar New York voor kankerbehandeling

Barça-coach Vilanova opnieuw naar New York voor kankerbehandeling

Barça-coach Vilanova opnieuw naar New York voor kankerbehandeling

Print
FC Barcelona-coach Tito Vilanova keert maandag voor enkele dagen terug naar New York om er zijn kankerbehandeling voort te zetten.

De 42-jarige Vilanova verblijft er enkele dagen in het Sloan Kettering Cancer Center in Manhattan. "Donderdag keer ik al terug naar Spanje, zodat ik enkel de training van woensdag moet missen", vertelde Vilanova. "Het was gepland dat ik deze week naar New York zou terugkeren. Ook in juni keer ik nog een keer terug. Dit is de normale procedure na een langdurige behandeling", aldus de coach. Vilanova verbleef eerder al van januari tot eind maart in New York om er zich te laten behandelen voor keelkanker. In tussentijd gaf hij de leiding van de ploeg in handen van assistent-coach Jordi Roura.

Barça haalde het dit weekend in Nou Camp met 4-2 van Betis op de 34e speeldag in de Primera Division. De ingevallen Messi vond twee keer de weg naar doel. Alexis Sanchez en David Villa namen de andere doelpunten voor hun rekening. Met nog vier speeldagen voor de boeg heeft Barça in de stand elf punten voorsprong op Real Madrid. Als de Koninklijke woensdag de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Malaga niet wint, is de 22e landstitel voor de Catalanen een feit.

Foto: AFP

Belga

Meer sportnieuws