Zomerse temperaturen in het binnenland

Zomerse temperaturen in het binnenland

Zomerse temperaturen in het binnenland

Print
De zomer is nu echt in aantocht, want vandaag klimmen de temperaturen op tot 24 graden Celsius. Hoewel het overwegend zonnig is, kunnen zich in de loop van de middag wel stapelwolken ontwikkelen.

Toch blijft u beter weg van de kust, want daar kunnen mistbanken over het strand trekken en bedraagt de maximumtemperatuur dertien graden. Vanavond en vannacht blijft het overwegend droog, maar de kans op plaatselijke buien wordt niet uitgesloten. De temperaturen schommelen tussen vijf en tien graden.

Dinsdag is er geregeld zon, maar er ontstaan vooral in het binnenland ook enkele buien, mogelijk met onweer. Er waait een matige wind uit richtingen tussen het oosten en noordoosten. De maxima bedragen achttien graden aan het strand en zo'n twintig tot tweeëntwintig graden in de andere regio's.

Van woensdag tot zondag neemt de bewolking sterk toe en kan het regenen. Het blijft wel zonnig. De middagtemperaturen schommelen rond de zestien graden. Aan de kust is het koeler ten gevolge van een frisse noordwestenwind.

Foto Jeffrey Gaens

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws