Vierdeklasser Leopoldsburg dient klacht in over competitieverloop

Vierdeklasser Leopoldsburg dient klacht in over competitieverloop

Vierdeklasser Leopoldsburg dient klacht in over competitieverloop

Print
Vierdeklasser ESK Leopoldsburg heeft dit weekend officieel klacht ingediend bij de Belgische voetbalbond aangaande het verloop van de competitie. “Wij hebben onze kansen niet eerlijk kunnen verdedigen en onze klacht is gebouwd op een vijftal punten”, legt secretaris Bert Verbueken uit.

Oosterzonen werd gisteren, na een 0-3 overwinning tegen Duffel, kampioen in 4e nationale C. De Kempense ploeg behaalde evenveel punten en gewonnen wedstrijden als Leopoldsburg, maar het doelpuntensaldo viel in hun voordeel.

“Oosterzonen wist vooraf dat ze aan een gelijkspel tegen ons voldoende hadden omdat voor ons de competitie afgelopen was. Waarom Oosterzonen niet eerst tegen Duffel laten spelen en pas daarna op de slotdag tegen ons. Dat was veel eerlijker geweest. De laatste twee wedstrijden moeten sowieso gelijktijdig op zondag gespeeld worden. In april 2012 werd het reglement aangepast door het Uitvoerend Comité in verband met het doelpuntensaldo maar dit werd nooit goedgekeurd door de studiecommissie. De bond is ook heel nonchalant geweest in het opvolgen van de competitie. Vandaag gaan we naar de loting maar we spelen iedere wedstrijd onder voorbehoud tot er een uitspraak is.”

JMU
Foto BDD: Leopoldsburg en Oosterzonen speelden vorig weekend 2-2 gelijk.

Meer voetbalnieuws