Zes springkastelen foetsie

Zes springkastelen foetsie

Zes springkastelen foetsie

Print
Zandhoven - Dieven gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag in het doodlopende Wandelpad in Pulderbos aan de haal met een lichte vrachtwagen geladen met zes springkastelen en toebehoren. Eigenaar Yves Swartebroeckx (28) staat voor een raadsel.

Yves begon drie jaar geleden als zelfstandige in bijberoep met het verhuren en verkopen van springkastelen, tafels, tenten en warmteblazers. Zijn zaak Yvents loopt als een trein.

Beter gezegd, liep als een trein, want van zijn zeven springkastelen zijn er nu zes gestolen, inclusief zijn kleine vrachtwagen Peugeot Boxer met nummerplaat 1ETG458. “Ik had die auto nog maar twee maanden, hij was twee jaar oud”, zucht Yves.

De diefstal gebeurde aan zijn magazijn in het Wandelpad in Pulderbos, een doodlopend zijbaantje van de Molenheide dat uitgeeft op de voetbalterreinen. “Ik had mijn vrachtwagen vrijdag geladen met de zes springkastelen, inclusief en alle materiaal om ze op te stellen. Om 21u stond de vrachtwagen er nog. Toen mijn gast zaterdagmorgen naar het magazijn reed om 8u, was de Peugeot Boxer weg.”

Yves begrijpt er niets van. “Het was de allereerste nacht dat die vrachtwagen voor mijn magazijn stond, want normaal staat hij altijd thuis. En het was ook de allereerste keer dat ik hem op voorhand geladen had. Alsof iemand het geweten heeft.”

Voor Yves is de impact enorm. “Ik heb keihard gewerkt om die springkastelen en kleine vrachtwagen te kunnen kopen. De waarde - springkastelen inclusief camion - bedraagt tussen de 30 en 40.000 euro. Je kan stellen dat mijn bedrijfje nu op zijn gat ligt. Ik heb nog één springkasteel, maar geen transport meer.”

De oproep van de diefstal en foto van de vermiste kleine vrachtwagen werd gisteren al 3500 keer gedeeld via Facebook. De dieven zijn dus gewaarschuwd. Heeft u tips? 0497 46 12.56

KMA

Foto Mia Uydens

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio