Sinksenfoor toch op de Zuiderdokken

Sinksenfoor toch op de Zuiderdokken

Sinksenfoor toch op de Zuiderdokken

Print
De Sinksenfoor zal dit jaar dan toch doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken. Dat is te lezen op de site van de kermis en op de Facebookgroep 'Antwerpen verwelkomt de Sinkenfoor' en het wordt ook bevestigd vanuit het stadsbestuur. Later op de dag wordt nog een persconferentie gegeven.

Zondag leek het er nog op dat de Sinksenfoor op de Scheldekaaien zou doorgaan. Er was sprake van een akkoord tussen de stad en de buurtbewoners, al hadden de foorkramers het moeilijk met de eis van de buurt over het sluitingsuur. Maar nu blijkt dat het toch de vertrouwde en oorspronkelijke locatie wordt: de Gedempte Zuiderdokken.

De rechter in kort geding had enkele weken geleden nog geoordeeld dat de Sinksenfoor niet meer op de Gedempte Zuiderdokken mocht doorgaan. Dat hadden vijf bewoners geëist nadat hun gesprekken met het Antwerpse stadsbestuur waren spaakgelopen. Ze klaagden al jaren over geluidsoverlast.

De bewoners wilden ook een dwangsom van 5000 euro per dag als de stad een eventuele beslissing naast zich zou neerleggen, maar die werd niet toegekend. Het is nu afwachten hoe de stad de keuze voor de Zuiderdokken zal verantwoorden en hoe de buurtbewoners daar zullen reageren.

De Sinksenfoor vindt dit jaar plaats van 18 mei tot en met 23 juni.

Nu in het nieuws