Van den Broeck: "Niet tevreden van mijn voorjaar"

Op zijn dertigste is plankenkoorts aan Jurgen Van den Broeck niet meer besteed. De Morkhovenaar, straks verhuizend naar Lichtaart, genoot zaterdag met volle teugen van wat zijn laatste vrije dag voor de start van de Tour zou worden. Sinds zondag bevindt hij zich op de hoogte van de Sierra Nevada om zijn vijfde deelname aan de Tour de France voor te bereiden.

Maar eerste wilde hij nog terugblikken op de voorbije maanden. “Ik ben niet tevreden van mijn voorjaar”, klonk het sereen. “Conditioneel was ik goed maar de uitslagen vielen tegen. In Catalonië maak ik een fout, in Baskenland val ik, in Romandië liet ik het in de eerste etappe afweten. Neen, dat zorgt niet voor twijfels. Ik vind het gewoon jammer. Maar goed zijn is geen garantie op resultaten.”

Deel twee van het seizoen is zoveel belangrijker. De weg richting Tourstart in Corsica is dit weekend definitief ingeslagen. “Vanaf zondag tot 20 mei blijf ik in de Sierra, gevolgd door de verkenning van de Pyreneeënetappes. Nadien ben ik enkele dagen thuis waarna ik doorreis naar de Alpen om etappes te verkennen. Ik blijf daar voor de Dauphiné, reis meteen terug naar de Sierra en keer twee dagen voor het nationaal kampioenschap terug naar België. Die aanpak verschilt niet echt van de voorbije jaren. Het enige verschil is dat ik met een goede conditie gestopt ben in Romandië, iets wat ik nooit voelde na de klassiekers. (Grijnst) En ik heb een week verplichte rust gekregen, iets wat ik de voorbije jaren nooit heb gedaan.”

Het doel blijft onveranderd: VdB hoopt straks in Parijs op het podium te staan. “Als je twee keer vierde eindigt, weet je dat het kan. Maar ik besef ook dat het misschien nooit zal lukken. De Tour is moeilijk te voorspellen, zelfs een vluchtheuvel kan fataal zijn. Een kans kan zich overal voordoen. Het is zaak om die te grijpen.”

GVDL Foto Photo News

Meer sportnieuws