Organisator Rock Werchter reageert op kritiek Stijn Meuris

Organisator Rock Werchter reageert op kritiek Stijn Meuris

Organisator Rock Werchter reageert op kritiek Stijn Meuris

Print
Rock Werchter-organisator Herman Schuermans heeft gereageerd op de de kritiek van muzikant Stijn Meuris. Die had zijn ongenoegen geuit over het kleine aantal Belgische groepen op Rock Werchter.

"De plaatsen worden duur. Steeds meer internationale acts willen graag op Rock Werchter spelen. We kiezen onze Belgische acts dus op basis van hun internationale kwaliteiten en appeal", reageert Schueremans in De Standaard. Hij vindt niet dat er een debat gevoerd moet worden.

Internationaal gericht

"Stijns opmerking is gebaseerd op zijn frustratie dat niet hij, maar Balthazar op Rock Werchter en TW Classic staat, zoals we in het verleden onder anderen Selah Sue op beide festivals zetten. Stijn heeft in zijn leven al mooie muziek gemaakt. Wij hebben mooie, internationaal erkende topprogramma's gemaakt".

Meuris heeft nochtans een punt, want dit jaar staan er vijf Belgische artiesten op Rock Werchter, terwijl er dat vorig jaar nog negen waren. In 2007 kwamen er zelfs tien Belgische acts aan bod. Toch mogen Belgisch bands niet klagen over hun vertegenwoordiging op onze festivals. Tegenwoordig kiezen ze ook sneller om op verschillende festivals op te treden en dus minder exclusief te zijn voor Rock Werchter.

Lees ook: Stijn Meuris kwaad op Rock Werchter

MCe
Archieffoto
Nu in het nieuws