Zon, nostalgie en rockabillie

Zon, nostalgie en rockabillie

Zon, nostalgie en rockabillie

Print
Rumst - Het themacafé ACE in Rumst is tot ver in het buitenland gekend. Het interieur straalt de Amerikaanse sfeer van de vroege jaren vijftig uit. Naast tal van gadgets uit halfweg vorige eeuw is er ook de typische muziek te horen. Liefhebbers van dit genre komen van heinde en ver naar de Hollebeekstraat om van de muziek van internationale groepen te genieten.
De populariteit was jaar na jaar begin nog eens extra aangezwengeld met een festival dat loopt onder de noemer ‘ACE Rumble’. Zaakvoerder Chris Van de Voorde organiseerde dit jaar reeds voor de achtste keer een tweedaags muziekfestijn waarbij groepen uit binnen- en buitenland voor de nodige sfeer zorgen.
Naast het podium en de (dans)ruimte voor het publiek was ook een markt voorzien waar verkopers tal van zaken uit de rockabilliesfeer te koop aanboden. Het publiek zelf zorgde ook mee voor de typische sfeer. Vetkuiven, zwarte kledij en ploffende moto’s waren in voor de heren terwijl de dames vaak wanhopige pogingen deden om Marilyn Monroe te imiteren. En natuurlijk mochten de tattoo’s niet ontbreken. Jef Wijckmans
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio