Auto ramt ’t Lof en dancing Dixies

Auto ramt ’t Lof en dancing Dixies

Auto ramt ’t Lof en dancing Dixies

Print
Brasschaat - In Brasschaat gebeurden zaterdag in de vroege uurtjes twee ernstige incidenten aan twee verschillende horecazaken. Zowel in jongerencafé ’t Lof als in dancing Dixies reden misnoegde klanten de zaak in.

Toen jongerencafé ’t Lof op de Augustijnlei rond 4u in de ochtend ging sluiten, wilde een 23-jarige bezoeker per se nog binnen. Het personeel van de horecazaak stond dat niet toe. Dat was niet naar de zin van de twintiger uit Brasschaat. Hij liep naar zijn wagen en reed bewust de poort in. Niet een of twee keer maar tot drie keer toe drukte hij het gaspedaal in. Eén portier kon niet op tijd opzij springen en werd lichtgewond aan de knie. De dader werd kort na de feiten door de Brasschaatse politie opgepakt. Zijn wagen werd in beslag genomen.

Vechtpartij

Een uur later ontstond er een vechtpartij op de parking van dancing Dixies in de Pauwelslei. De security slaagde erin de vechtersbazen uit elkaar te halen, maar daar bleef het niet bij. Op een bepaald ogenblik liepen twee mannen naar hun wagen en reden in de richting van een parkingwachter. Deze bleef staan en werd daarom frontaal aangereden.

Hij vloog omhoog en kwam op de voorruit van de wagen terecht. Gelukkig heeft hij slechts lichte verwondingen, maar de gevolgen hadden veel erger kunnen zijn. De politie kon de twee daders iets later vastrijden op het kruispunt van de Bredabaan met de Heislagsebaan. Ze werden voorgeleid en beschuldigd van poging tot doodslag.

JAN BRYS
Archieffoto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio