Seks & Relaties

Een op tien heeft kinderen voor het kindergeld

Print

Een op tien heeft kinderen voor het kindergeld

De redenen om ouders te willen worden zijn zeer divers: zorgen dat de naam blijft voortbestaan, een bijtende wens om met kleine kinderen in huis te zitten, de liefde tussen je partner en jezelf bezegelen, maar sommigen hebben ook heel andere redenen om aan kinderen te beginnen. Voor het geld.

Uit een onderzoek van de Waalse gezinsbond La Ligue des Familles blijkt namelijk dat acht op de honderd ouders kinderen op de wereld zetten omwille van het kindergeld. Een raar fenomeen vindt de gezinsbond. Volgens hen onderschatten heel wat ouders de kosten van het hebben van een kind. "Als je één kind hebt, kan je met je kindergeld slechts 25% van de minimumkosten voor het kind betalen. De bijslag stijgt wat voor gezinnen met twee kinderen, zij kunnen 35,5% van de kosten met hun uitkering betalen. Voor gezinnen met drie kinderen wordt dat 45%", aldus Yves Coemans van de gezinsbond in Het Laatste Nieuws.

De belangrijkste redenen om aan kinderen te beginnen zijn wel nog steeds erg nobel: liefde voor kinderen, omdat iedereen het doet en voor het persoonlijke geluk.

Photo News

NIET TE MISSEN