Akkoord voor Sinksenfoor in zicht

Akkoord voor Sinksenfoor in zicht

Akkoord voor Sinksenfoor in zicht

Print
Antwerpen - Er zou een akkoord zijn tussen de stad en de buurtbewoners van de Scheldekaaien. Alleen wilden beide partijen zondag nog niets naar buiten brengen over de inhoud omdat de foorkramers nog akkoord moeten gaan.

Philippe Jadoul liet vorige week al weten dat het Kaaicomité de gesprekken met de stad van het weekend wilde afwachten voordat ze naar de rechter zou stappen. Dat overleg is er afgelopen weekend geweest, al wilden noch de mensen van het comité noch de schepen zelf daar inhoudelijk toelichting over geven.

Een oplossing lijkt dus heel dichtbij. De vraag is alleen hoe de foorkramers op de plannen zullen reageren. De bewoners hadden een eisenlijst opgesteld om de Sinksenfoor voor hun deur toe te laten, nadat de kaaien als alternatieve locatie in beeld was gekomen omdat de rechter de Sinksenfoor op de Gedempte Zuiderdokken had verboden.

De kaaibewoners willen dat de foor alleen dit jaar op de kaaien zou plaatsvinden, ze eisen dat de muziek stopt om 22u (week) of 23u (weekend) en willen een permanente geluidsmeting. De foorkramers waren niet te spreken over het sluitingsuur.

Lees het artikel ook in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

MF

Foto Sarah Van den Elsken: De stad maakt de Scheldekaaien klaar voor de Sinksenfoor.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio