Heisa over vernieuwde Nationalestraat

Heisa over vernieuwde Nationalestraat

Heisa over vernieuwde Nationalestraat

Print
Antwerpen - Er is heisa ontstaan over de vernieuwde Nationalestraat, waar voetgangers, fietsers, trambestuurders en automobilisten een smalle straat moeten delen.

Een fietspad heeft de Nationalestraat nooit gehad, maar zeker nu de trottoirs breder zijn geworden, is het voor fietsers wel heel gevaarlijk geworden om door de drukke modestraat te rijden. Toen de regionale zender atv daar zaterdag een item over ging opnemen, viel een dame voor de camera van haar fiets. Ze wilde uitwijken voor de tram. Sindsdien draait de discussie weer op volle toeren.

“Het probleem is dat de trams te hard rijden”, vindt districtsschepen Paul Cordy (N-VA). “De Lijn zou de trambestuurders beter moeten sensibiliseren om traag te rijden. Het is eigenlijk dankzij de auto’s dat de trams niet nog harder rijden.”

Volgens Koen Peeters van De Lijn worden trambestuurders nu ook al gesensibiliseerd om traag te rijden.

Dirk Wiesé van Trein Tram Bus (TTB) pleit er voor om de auto’s uit de Nationalestraat weg te houden. “Het is vragen om problemen om alles in die straat te proppen. In het buitenland zijn er veel winkel-wandelstraten met een tram. Dat gaat daar prima. Trambestuurders rijden met plezier 15 of 20 kilometer per uur als de doorstroming door de stad goed is.”

Lees het artikel ook in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

MF

Foto Dirk Kerstens

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio