Kind gewond na ruzie tussen zigeuners en boer

Kind gewond na ruzie tussen zigeuners en boer

Kind gewond na ruzie tussen zigeuners en boer

Print
Kontich - Een vierjarig kind is zaterdagmiddag in Kontich verbrand geraakt toen een pan met olie werd geraakt tijdens een schermutseling tussen een groep rondtrekkende zigeuners en een landbouwer.

Vrijdagavond streek een honderdtal zigeuners met zo’n 25 woonwagens neer op de weide aan de Groeningenlei in Kontich, pal naast de E19. De gezinnen behoren tot de Modest-clan, een van de grootste zigeunerfamilies van het land.

Zaterdagmiddag ontdekte de pachtende landbouwer uit Waarloos (Kontich) de ongenode gasten. Volgens zigeuner Joseph Lebrun trok de boer als een razende over de weide en stampte hij in zijn woede een pan met hete olie van een vuurtje, waarop vrouwen snacks aan het bereiden waren. Daarbij zou een vierjarig meisje hete olie over zich hebben gekregen.

Het kind verblijft sindsdien in het brandwondencentrum van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. Er is sprake van schijnbaar relatief oppervlakkige tweedegraads brandwonden over vijf procent van het lichaam, waarvan het kind volledig kan herstellen. “Omdat er ook spatten in de ogen zijn terechtgekomen, wordt de toestand na een oogonderzoek geëvalueerd”, luidt het.

De politie Hekla bevestigt de schermutseling, maar wijst op tegenstrijdige verklaringen. “De boer zegt zelf hardhandig te zijn aangepakt. Op zijn vlucht zou hij tegen de pan hebben gestoten.”

JVDP

Foto GvA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio