Politicus doodgeschoten op Curaçao

Politicus doodgeschoten op Curaçao

Politicus doodgeschoten op Curaçao

Print
Op Curaçao is zondag de politicus Helmin Wiels doodgeschoten. Dat hebben de autoriteiten op het eiland bevestigd. Twee mannen zouden op een drukbezocht strand in totaal vijf schoten op hem hebben afgevuurd. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.

De 54-jarige Wiels, strijder voor onafhankelijkheid van Curaçao, leidde de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Die partij steunt het huidige zakenkabinet.

Bewoners van Curaçao reageerden zondag met afschuw op de moord. Na het misdrijf kwamen veel mensen af op de plek waar Wiels is doodgeschoten. Buurtbewoners, maar ook partijleden en minister van Justitie Nelson Navarro. Hij noemde de moord zondag "ongekend". "Op Curaçao kennen we geen politieke moorden. We kunnen van mening verschillen, maar moord op een politicus is ongekend", klonk het.

Wiels was een controversieel politicus. Van 2010 tot 2012 werkte hij samen in de regering met de partij van Gerrit Schotte en vormde na de verkiezingen van oktober 2012 een nieuwe coalitie. Hij was populair onder een groot deel van de bevolking, maar had ook uitgesproken politieke tegenstanders.

Wiels was maatschappelijk werker en had negen jaar lang een dagelijks radioprogramma met actualiteiten. Hij nam zelden een blad voor de mond. Tijdens de verkiezingen van vorig jaar beledigde hij volgens politieke tegenstanders Nederland, vrouwen en de Rooms-Katholieke Kerk.

Belga

Archieffoto Willemstad

Nu in het nieuws