Zulte Waregem thuis onderuit tegen Genk: 0-4

Print

Zulte Waregem thuis onderuit tegen Genk: 0-4

Racing Genk speelt weer mee bovenaan de rangschikking van play-off I. Dankzij doelpunten van Joseph-Monrose, De Ceulaer en Barda en een owngoal van Godeau kon blauw-wit al bij al makkelijk met 0-4 winnen aan de Gaverbeek. Genk staat nu samen met Anderlecht tweede, op één punt van Zulte Waregem.

Genk begon furieus aan de wedstrijd. Na amper 4 minuten spelen stond de 0-1 al op het bord, een ware flipperkastgoal. Een voorzet van Jelle Vossen werd eerst nog onderschept door D'Haene maar belandde uiteindelijk via het been van Godeau in het doel van de thuisploeg.

Nog voor we 10 minuten ver waren, werd het al 0-2. Joseph-Monrose kreeg veel ruimte en trapte de bal in de verste hoek.

Pas na een kwartier spelen kreeg Essevee een eerste echte kans maar Godeau raakte een voorzet van Berrier niet goed.

Genk bleef de beste ploeg en scoorde halverwege de eerste helft ei zo na twee keer: eerst via Joseph-Monrose en vervolgens via Koulibaly. Vlak voor rust knalde ook Buffel de 0-3 naast.Slag in het gezicht

Na de pauze kon Zulte Waregem het tempo even opnieuw volgen maar de eerste poging was opnieuw voor Genk: Joseph-Monrose trapte de bal vanuit een scherpe hoek in het zijnet.

De spelleiding eisten nadien de hoofdrol op. Heel Zulte Waregem zag een kopbal van Malanda over de lijn maar de vijfde scheidsrechter kende het doelpunt niet toe.

Doelman Bossut ontpopte zich in de daaropvolgende minuten eerst tot een held door enkele schoten van Vossen knap te redden. Maar 20 minuten voor tijd flaterde hij door een schot van De Ceulaer onbegrijpelijk te lossen: 0-3.Vlak daarna kreeg de thuisploeg de kans op de aansluitingstreffer nadat Nzolo penalty floot voor een (lichte) fout van Hyland op Hazard. Wat dan gebeurde, was beschamend voor de competitieleider: Berrier wilde de strafschot nemen maar Leye was hem voor. Die werd uitgescholden door Berrier en mepte hem daarop in het gezicht. Tot overmaat van ramp miste de Senegalees de penalty nog.

Zeven minuten voor tijd legde Elianiv Barda de eindstand vast na een lange spurt.

In de stand klimt Genk voorlopig naar de tweede plaats op. Zulte Waregem blijft leider met 40 punten, één meer dan Genk en RSC Anderlecht (39). Standard volgt met 38 punten, voor Club Brugge (37) en Lokeren (31). Zondag ontvangt Anderlecht Standard en geeft Club Brugge Lokeren partij.

FiVr
Foto's JG/PN

Meer voetbalnieuws