Opnieuw cannabisplantage in hoeve aan Polendam

Willy K. (56) uit Beerse zit alweer in de cel. De politie doekte donderdagochtend in de schuur achter zijn woning aan Polendam een kleine cannabisplantage op. Alweer, want enkele jaren geleden gebeurde hetzelfde maar toen werd hij wel vrijgesproken.

drombouts

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het lijkt een spreekwoord dat op het lijf is geschreven van Willy K. uit Beerse. De speurders hadden al een tijdje in de gaten dat er iets niet klopte in de Polendamhoeve van Willy K. Enkele dagen geleden gaf de onderzoeksrechter de speurders dan ook de toestemming om bij Willy K. een huiszoeking te doen. En met resultaat. "De politie heeft in totaal zo'n 412 planten aangetroffen", zegt parketwoordvoerster Inge Delissen. "Die waren ondergebracht in een zolderruimte in een stal die is aangebouwd aan de woning. De elektriciteit werd illegaal afgetapt voor de meter."

Uiteindelijk arresteerden de agenten bewoner Willy K. (56) Alweer. Het is immers niet de eerste keer dat de man met het gerecht in aanmerking komt. Een achttal jaren geleden rolde de politie ook al eens een cannabisplantage op in diezelfde hoeve. Willy K. ging toen vrijuit, maar hij had daarbij een beetje geluk dat in de 500 planten toen het verslavende bestanddeel THC nog niet te vinden was.

Enkele jaren later werd Willy K. nogmaals opgepakt voor betrokkenheid bij plantages in Lille, Westerlo, Leopoldsburg en Beerse. Hij kreeg toen een gevangenisstraf van twee jaar. K. was ook ooit nog betrokken bij een schietpartij in Gierle in 2003. Daarvoor kreeg hij toen ook een voorwaardelijke celstraf.

De onderzoeksrechter heeft de aanhouding van K. bevestigd. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

TOON VERHEIJEN

Foto Mia Uydens

MEER OVER Beerse

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio