Ronald Janssen niet aanwezig bij beroepszitting over verkrachtingszaken

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich donderdag over de verkrachtingszaken van Ronald Janssen. Op vraag van de burgerlijke partijen worden die achter gesloten deuren behandeld, dus zonder pers en publiek.

fvranckx

Janssen was "om persoonlijke redenen" niet aanwezig op de zitting, maar wordt vertegenwoordigd door zijn advocaat Zvonimir Miskovic.

De burgerlijke partijen zullen eerst aan bod komen, gevolgd door het openbaar ministerie. De verdediging krijgt als laatste het woord. Het is de bedoeling om de zaak donderdag volledig te behandelen. Het arrest zou dan mogelijk volgende maand geveld worden.

Janssen werd in oktober vorig jaar door de correctionele rechtbank van Hasselt schuldig bevonden aan tien aanrandingen en verkrachtingen tussen 2001 en 2006 op muziekfestivals in Kortenaken en Peer, in studentenhuizen in Hasselt en Leuven en aan de Halve Maan in Diest. Hij ging tegen zijn veroordeling in beroep, omdat hij een aantal feiten blijft betwisten.

Aangezien hij eerder al veroordeeld werd tot levenslang voor de moorden op Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus, kan hij voor de verkrachtingen geen bijkomende straf meer krijgen.

Belga Archieffoto PN

MEER OVER Ronald Janssen