Nieuw schandaal bij politiezone Borgloon

Minstens zes politiemannen van de politiezone van het kanton Borgloon moeten eind juni voor de correctionele rechtbank van Tongeren verschijnen. Het politiecollege van de betrokken zone vergadert vandaag over de affaire.

tmas/fvranckx

Het gaat onder meer om de al geschorste korpschef Benny Reenaers en commissaris Wilfried Nelissen. Zij moeten op de correctionele rechtbank uitleg geven over enkele onderzoeken van het parket van Tongeren. Zo zou er sprake zijn van valse processen-verbaal, oplichting van de verzekering, de verkoop van inbeslaggenomen wapens en het betasten van een vrouwelijk personeelslid.

"Afrekening"

Nelissen beklemtoont via zijn advocaat nog eens dat de klachten tegen hem het gevolg zijn van een afrekening, nadat hij in 2007 mogelijke onregelmatigheden had aangekaart bij het Comité P en dat elke klacht weerlegd kan worden.

Ook de advocaat van Reenaers betwist elke aanklacht en heeft het parket volgens hem de aantijgingen voor waar aangenomen.

Vandaag vergadert het politiecollege over de zaak. Preventieve maatregelen tegen de betrokken politiemannen worden niet uitgesloten.

Bekijk ook de reportage van vtm:

NV

MEER OVER Borgloon