Tienermeisjes in One Direction naar Sportpaleis

Vijftienduizend tienermeisjes trokken woensdag één richting uit. Die van One Direction in het Sportpaleis. De populaire Britse boysband had er duidelijk zin in. Louis, Niall, Liam, Zayn en Harry zorgden voor een toffe show.

tmas

Het concert trapt af met een grappig introductiefilmpje waarin de bandleden worden voorgesteld. Overbodig voor de jonge fans, best handig voor de aanwezige mama's en papa's. Het Sportpaleis kan naar analogie van een kinderopvang, misschien nadenken over ouderopvang? Terwijl zijn vrienden stevig fuiven, leest Harry Styles in het clipje een boek. Een grappige knipoog want vrouwenverslinder Harry is het grootste feestbeest en -afgaande op het gegil- het meest gewilde lid.

Er zitten meer speldenprikjes in de show. Dezelfde Harry die vraagt om een beetje lawaai te maken. Wij leerden ons lesje onlangs bij Justin Bieber en hadden oordopjes ingeplugd. De onbeschermde trommelvliezen van de collega naast ons vlogen tot op de Bredabaan. Lachen!

Exotisch tintje

Louis verklapt dat de moeder van zijn grootmoeder uit Vlaanderen komt. Volgens zijn berekeningen moet hij voor een zestiende Belgisch zijn. "Ik beschik over een exotisch kantje", vindt hij zelf.

Muzikaal overtuigt One Direction momenteel meer dan Justin Bieber. De nummers blijven prefabpop, maar zijn tenminste live gezongen. Afzonderlijk waren de jongens op de Britse X-Factor gebuisd, maar samen klinken hun stemmen sterk. Openingsnummer Up All Night sloeg de nagel op de kop, wij bleven heel de voorstelling wakker. One Thing, C'mon C'mon en de onvermijdelijk hit Live While We're Young gingen erin als koek. De 15.000 zitjes deden geen dienst. De meeste meisjes bleven heel het concert rechtop staan.

Eén Bieber vergelijken met vijf teamspelers is niet eerlijk. Maar toch Justin, herpak je. Het staat 1-0 voor One Direction.

Stefan LAENEN Archieffoto Photo News