Werknemers op de trappers voor Duchenne

Print

Werknemers op de trappers voor Duchenne

Mechelen - Medewerkers van de Mechelse vestigingen van Procter & Gamble, Kellogg's-Pringles, Mondelez International en Weidenhammer organiseren op zondag 5 mei Ucom2Bike. Dat is een jaarlijks motortreffen en fietsevenement waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel gaat.
Dit jaar hebben de personeelsleden ervoor gekozen om de opbrengst te schenken aan het Rondou Fonds voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne aan de KU Leuven. De ziekte is aangeboren en erfelijk, en de spieren van patiënten functioneren niet zoals het zou moeten. Het evenement PGBIKE werd sinds 2006 door de personeelsleden van Procter & Gamble georganiseerd, maar vorig jaar werd de Pringles-afdeling verkocht. Daardoor werden ook de vrijwilligers van het evenement over twee bedrijven verspreid.

Die operatie was de aanleiding om het initiatief breder open te trekken, en ook andere bedrijven aan te spreken. Daar is Ucom2Bike uit ontstaan. Het persoonlijk verhaal van een van de medewerkers inspireerde de vrijwilligers meteen tot een nieuw goed doel. Deelnemers kunnen op zondag 5 mei van 8 tot 12u starten aan het voetbalveld op de hoek van de Hombeeksesteenweg met de Uilmolenweg. Voor de gezinstocht van 30 kilometer kan dat tot 14u.

Een motortocht van 200 kilometer brengt deelnemers langs de mooiste plekjes in de Kempen. Mountainbikers kunnen kiezen uit een circuit van 20 tot 75 kilometer richting Grimbergen. Mensen die liever op de weg fietsen, worden langs autoluwe en vaak verkeersvrije wegen geloodst. De afstanden variëren van 30 tot 100 kilometer. Het inschrijvingsgeld bedraagt 7 euro voor motorrijders en 3,5 euro voor fietsers. Deelnemers zijn ook verzekerd voor ongevallen.Meer info op www.ucom2bike.be.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio