Real wint maar stunt niet tegen Dortmund

Real Madrid is er niet in geslaagd om te stunten in de Champions League. Na de 4-1 pandoering vorige week won het dinsdagavond wel van Borussia Dortmund, maar de 2-0 volstond niet voor de kwalificatie.

jatimmermans

De Koninklijke begon hevig aan de match en ging op zoek naar een snelle goal. Weidenfeller stond twee keer sterk te keepen op inzetten van Higuaín en Ronaldo. Dortmund moest het na een kwartier al zonder sterspeler Mario Götze stellen. De toekomstige speler van Bayern München moest geblesseerd naar de kant. Real maakte gebruik van onoplettendheid bij de Duitsers maar Özil miste onbegrijpelijk. Het bleef een hoogstaande wedstrijd tot aan de rust, maar het openingsdoelpunt viel niet.

Lewandowski, de Poolse spits die er in de heenmatch vier tegen de Madrileense netten joeg, was net na de rust twee keer gevaarlijk. Zijn tweede bal pegelde hij via de handen van Diego López tegen de deklat en op de lijn. Iker Casillas zag vanop de bank hoe zijn collega López een kopbal van Gündogan knap uit zijn doel hield.

Ramos zorgt voor spanning

De bezoekers hadden geen tijd meer te verliezen en voerden de druk op. Een puntertje van Ronaldo ging over. Tien minuten voor tijd ontplofte het Santiago Bernabéu. Benzema trapte een voorzet vanop rechts onhoudbaar tegen de netten. De hoop bij de tienduizenden Madrilenen was terug. Sergio Ramos, die even ervoor geel had gekregen, zorgde voor een razend spannend slot. Met een harde knal zette hij de 2-0 op het scorebord. De derde en broodnodige goal voor de ploeg van José Mourinho kwam er niet meer.

Borussia Dortmund stoot zo voor de tweede keer in de geschiedenis door naar de finale van de Champions League. Ronaldo en co, die ook al de Spaanse titel aan hun neus gaan zien voorbijgaan, zullen zich dus volledig moeten opladen voor de finale van de Copa del Rey tegen Atlético Madrid.

Foto Reuters