Geen uitstel voor Woluwe, BAS beslist donderdag

White Star Woluwe kreeg dinsdag geen uitstel bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), waar de tweedeklasser een licentie voor volgend seizoen wil bekomen. Het BAS nam de zaak in beraad en velt donderdagavond een verdict. Dat is drie dagen voor het begin van de eindronde in tweede klasse.

jatimmermans

Het was geen rustige avond voor voorzitter Michel Farin, Pierre François en advocaat Laurent Denis, die de zaak van White Star kwamen bepleiten. "Er ontbreekt niets aan ons dossier," zei Michel Farin maandag nog zelfverzekerd tijdens de loting voor de eindronde. Het BAS deelde deze mening niet en eiste een notarieel verslag over de verbintenis met Gulf Dynamic Challenges voor het volgende seizoen, om zo de continuïteit van de club te garanderen. "Wij zijn de enige club waarvan de fondsen voor het volgende seizoen werden opgevraagd," foeterde Michel Farin.

Na vier uur, waarin het Hof ontbrekende stukken opeiste, meldde Léo Vande Velde, voorzitter van het BAS, dat de zaak in beraad genomen zou worden. Het Hof achtte de documenten van White Star afdoende om de zaak aan te pakken," verklaarde Vande Velde. White Star krijgt geen extra tijd om nieuwe documenten te voorzien omdat alles wat nodig is om te kunnen beslissen aanwezig is in het dossier."

Foto Photo News

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL