O'Sullivan na eerste sessie al met één been in halve finales

Titelverdediger Ronnie O'Sullivan heeft in de eerste sessie van zijn kwartfinale op het wereldkampioenschap snooker al een flinke stap op weg naar de halve finales gezet. 'The Rocket' deed zijn bijnaam alle eer aan. in een mum van tijd zette hij Stuart Bingham op een 7-1 achterstand.

jatimmermans

Het snooker van O'Sullivan (foto) was dinsdag van een bovenaards niveau. Het kleinste foutje van Bingham werd genadeloos afgestraft. O'Sullivan scoorde aan bijna honderd procent. De 37-jarige Engelsman toverde breaks van 79, 54, 111, 60, 50, 87, 133 en 78 uit zijn keu, voor een 7-0 voorsprong. In het achtste frame greep Bingham dan toch een zeldzame kans om de nul achter zijn naam uit te vagen.

Ex-wereldkampioenen als Stephen Hendry, Steve Davis, Ken Doherty en John Parrot keken met open mond toe en kwamen superlatieven te kort om het spel van 'The Rocket' te omschrijven. "Niet meer van deze planeet", klonk het. "Hij laat het lijken alsof de tegenspeler er zelfs niet bij is. Het zou voor Bingham makkelijker zijn om met een schoenveter een racepaard in bedwang te houden. Elke bal komt perfect uit waar Ronnie dat wil en hij laat het allemaal zo makkelijk lijken. Dat is de schoonheid van zijn talent."

Als O'Sullivan het woensdag afmaakt, staat hij in de halve finales tegenover Judd Trump of Shaun Murphy. In dat duel tussen de nummers drie en vier van de wereld nam Murphy, wereldkampioen in 2005, een 6-2 voorsprong.

O' Sullivan werd al wereldkampioen in 2001, 2004, 2008 en 2012.

Foto AFP