Twee verdachten dodelijke straatrace in Bree naar rechtbank

Twee verdachten, die in de cel zitten voor hun betrokkenheid bij de dodelijke straatrace in Bree eind november vorig jaar, zijn onder de banden naar de rechtbank verzonden. Dat betekent dat ze aangehouden voor de rechtbank zullen verschijnen. Dat besliste de Tongerse raadkamer dinsdag.

jatimmermans

Tegen de beslissing van de raadkamer kan wel nog beroep aangetekend worden. Bij de straatrace op de Rode Kruislaan in Bree vielen twee doden.

Een Porsche Cayenne met drie jongemannen uit het Antwerpse aan boord en een Mercedes met twee twintigers uit Eindhoven waren na een onenigheid vertrokken aan een dancing in Kinrooi. Ze reden met een hoge snelheid over de Rode Kruislaan, die stilaan van twee rijbanen naar een rijvak versmalde.

De twee voertuigen bleven in volle vaart zij aan zij rijden, terwijl ze een rotonde naderden. De twee wagens werden over de rotonde gekatapulteerd. De Mercedes vloog in een lager gelegen fietserstunnel. De twee mannen uit Eindhoven werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar ze kozen snel het hazenpad richting Nederland.

Een van de twee is in januari dit jaar uitgeleverd, maar de andere verdachte uit Eindhoven wordt niet uitgeleverd. In de Porsche zat een 26-jarige man uit Borgerhout bij Antwerpen. Zijn twee neven van 23 en 28 jaar overleden aan de opgelopen verwondingen na de zware crash.

Belga

Foto Belga

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio