Graspop-affiche compleet met Soulfly en Thy Art Is Murder

De Graspop Metal Meeting in Dessel heeft dinsdag Soulfly, The Monolith Deathcult, Crucified Barbara en Thy Art Is Murder toegevoegd aan de affiche voor dit jaar, die daarmee ook helemaal rond is.

jatimmermans

Als headliners waren eerder al Iron Maiden, Twisted Sister en Slipknot bekendgemaakt, waardoor de 18de editie van het metalfestival van 28 tot 30 juni opnieuw garant staat voor een mix van gevestigde waarden en nieuwe talentvolle bands. Tickets kosten 80 euro per dag of 160 euro voor een combiticket en zijn nog steeds verkrijgbaar.

Vooral Soulfly, de band van voormalig Sepultura-frontman Max Cavalera, betekent voor de Graspopfans een blij weerzien na hun vijf eerdere passages op het festival. In 2010 stonden ze er voor het laatst op het podium, toen nog als afsluiter op zaterdag. Nu komen ze vrijdagavond langs, voor Korn en Twisted Sister. De organisatie heeft dinsdag meteen ook het volledige tijdschema bekendgemaakt voor de vier podia.

Hoewel Graspop in feite pas op vrijdag 28 juni start, is er op donderdag ook al heel wat te beleven op het festivalterrein. In de 'Metal Dome' zullen onder meer de twee winnaars van de 'Red Bull Bedroom Jam 2013' dan het beste van zichzelf mogen geven. De finale van die wedstrijd vindt volgende zondag 5 mei plaats in zaal Trix in Antwerpen. Het publiek bepaalt er die avond welke band naar Graspop mag.

Archiefbeeld Bert De Deken