1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eigenaars van gestolen kluis hebben amper helft van 1 miljoen euro terug

Er komt maar geen einde aan het verhaal van het geld dat vluchtende dieven op straat hebben gedropt in het West-Vlaamse Zedelgem. Buurtbewoners hadden het geld, dat gestolen was uit een kluis in een woning in Torhout, van de straat gegraaid en in een ultieme poging om dat anoniem terug te krijgen, had burgemeester Patrick Arnou (CD&V-Nieuw) een brievenbus opgehangen. Die wordt echter een doel voor inbrekers.

fvranckx

Het voorval speelde zich zaterdagavond af in de Ruddervoordsestraat in Zedelgem. Omstanders wisten niet wat ze zagen toen de baan plots bezaaid lag met rolletjes eurobiljetten en losse geldbriefjes van 50, 100 en zelfs 200 euro.

Het geld, volgens de burgemeester 1 miljoen euro, was uit een kluis gevallen die gestolen was uit een woning in Torhout. De politie was de inbrekers echter op het spoor gekomen en had de achtervolging ingezet. In paniek, of om de agenten af te schudden, wierpen de dieven de kluis uit hun wagen. Door de klap viel het plompe gevaarte open.

In geen tijd spurtten mensen uit hun huizen en kwamen toevallige passanten de straat opgelopen om zich op de geldbriefjes te storten. Een man met een bestelwagen gooide alles dicht, laadde zijn kofferbak vol en reed er vandoor.

De politie kwam tussenbeide en probeerde zoveel geld te recupereren, maar inmiddels waren al veel mensen er met handen en armen vol geld onderuit gemuisd.

Anonimiteit

Burgemeester Arnou (foto boven) lanceerde een oproep om het geld terug te bezorgen en hing een brievenbus op aan het stadhuis. Maar inbrekers hadden de oproep ook gehoord en probeerden de brievenbus te kraken.

"Gelukkig zijn de dieven er niet in geslaagd de bus ook echt open te breken. Ik denk dan ook dat er niets uit gestolen is", vertelt de burgervader in Het Nieuwsblad.

De eigenaars van de gestolen kluis, een ouder koppel dat zijn vertrouwen in de banken volledig kwijt is, zag ondertussen amper de helft van het geld terug.

Lees ook: Burgemeester roept graaiers op geld uit kluis in te leveren

Foto BVDB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER